Ron Hanssen is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, gehoor en solfège. In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang, popmuziek en koordirectie. Zangles heeft Ron gevolgd bij diverse docenten. Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.
In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar.
In 1999 voerde Vivente met begeleiding van het LSO het Stabat Mater van J.Haydn uit in de Maaspoort te Venlo.

Met Vocalgroup Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival

Van 1998 tot en met 2013 was Ron al eens Dirigent bij Merioko Vocaal.

Van 2009 tot en met 2018 was Ron dirigent bij Gemengd koor Animato uit Horn.
Vanaf 2009 is hij dirigent bij mannenkoor Aodemnoët uit Kessel. Sinds 2013 is Ron dirigent bij kamerkoor Coro-Incanto uit Melick.
In Roermond vindt jaarlijks de “Dag van de Stem” plaats, Ron geeft invulling aan workshops. In samenwerking met deze organisatie is hij muzikaal leider van een Parkinson-koor; een geweldig project om te kijken hoe zingen Parkinson patiënten kan helpen hun stemgebruik te verbeteren.
Sinds 2013 is Ron begonnen met een talentvolle jeugdzanggroep genaamd The Soundstars, zij zingen uitsluitend hedendaagse popnummers en dat meestal 3-stemmig.

En sinds 2019 is hij dus ook onze dirigent. Ron zijn motto is “Kijk vooruit”! Wil je toch terugkijken, doe het dan door een roze bril.

Over

  • Rector de Fauwestraat 29
  • 5964 AE Meterik
  • (+31) 077-3983776
  • info@merikovocaal.nl