Historie

Historie

Een rijke vereniging met een rijke historie. Meriko Vocaal kijkt terug op vele succesvolle uitvoeringen. Onze eerste grote produktie in 2000 “Meriko’s Muzikaal Millennium het MMM” waarbij 100 jaar Meterik de revue passeerde.

In 2004 hebben we “Enne Hiële Toer” opgevoerd. Een spetterende show waarbij het publiek werd meegenomen op een muzikale reis om de wereld.

In 2007 ging Meriko vocaal terug in de tijd met “Krek as toen”, een revue die zich afspeelde in een danszaal van de jaren 60. Toneel, dans en zang wisselden zich in snel tempo af.

In 2008 en 2009 werden onze gasten muzikaal en culinair verrast. Tijdens deze concerten werd het MFC omgetoverd tot een sfeervol theater waarin onze gasten tijdens de show konden genieten van een culinair hapje en drankje.

“Van musical tot opera“ was in 2010 de titel van de uitvoering die we samen met Animato uit Horn twee keer hebben opgevoerd.

Eind 2012 stond Meriko Vocaal als achtergrondkoor op de buhne bij een 10-tal uitvoeringen van Herberg de Troost in de voormalige Norbertuskerk in Horst. Ook werden in dat jaar opnames gemaakt voor de filmmuziek die Rowwen Heze verzorgde bij de film "Hemel op Aarde", die eind 2013 in premiere gaat.

Oktober 2013 hebben we een avondvullend spektakel ter gelegenheid van Meriko’s 45 jarig jubileum gehad. Dit spektakel heeft onder de naam "Via de Miëterik" plaatsgevonden.

Januari 2014 Na ruim 15 jaar is het moment aangebroken dat de wegen van Meriko Vocaal en dirigent Ron Hanssen gaan scheiden. Ron was voor Meriko een muzikale duizendpoot. Meriko heeft met hem een hele carrière doorgemaakt het maakte hem niet uit op welke wijze, de klassieke toer, lichte muziek, musical of pop muziek hij ging en durfde iedere uitdaging met ons aan!

Oktober 2015 we blijven lekker Thoês. Uitvoering "Thoês lekker Thoês. Naast Meriko Vocaal traden op: Hoor’s, Quintella en Marjolein Cuijpers.

November 2015 Sagas vertelt de geschiedenis van de Peel via legendarische fanfaremuziek, bijzondere beeldprojecties, dans, zang, vertellingen en figuraties.Raak ondergedompeld in waargebeurde verhalen en eeuwenoude sages.

In 2016 waren we aanwezig bij de 'Opening van jaar van de molen'. Verder namen we deel aan enkele concerten,. Gaven we een Ode aan... muziek en waren we te gast bij de kerstwandeling van het LImburgs Landschap.

Over

  • Rector de Fauwestraat 29
  • 5964 AE Meterik
  • 06-57774039

  • info@merikovocaal.nl